Kontinentalsäng

VI KAN SÄNGAR!

Mmmmmmmm - så härligt när man får sova riktigt gott!

Funderar du på att byta ut din säng? Kom in till oss - vi kan sängar! Och i vår sängavdelning provar du avskilt, och i lugn och ro, de sängar du blir intresserad av.

Vi tillbringar en tredjedel av våra liv i sängen (cirka 9 dygn per månad!) och valet av din framtida säng är därför ett viktigt beslut.

Du behöver en säng som tar hand om dig genom att ge din kropp tillräckligt med stöd och bekvämlighet.
Sängen ska anpassa sig efter din kropp och inte tvärtom.

Vi kan sängar

De flesta av våra sängar är antingen svensktillverkade eller tillverkade i Skandinavien. Alla våra sängar är Svanen-märkta. Vi är stolta över att flera av våra sängar har 25 års garanti. Det talar för att sängarna är av bra kvalitet från förtroendeingivande varumärken såsom Jensen, Hilding, AirBreeze och Beds by Scapa.

Vad ska du då tänka på när du ska välja säng?
Det finns tre olika sängtyper:
– kontinentalsäng
– ställbar säng
– ramsäng

Börja med att fundera på vilken av dessa sängtyper som skulle passa dig bäst.

.
.

KONTINENTALSÄNG

Kontinentalsängen består av tre olika lager: resårmadrass, mellanmadrass och bäddmadrass. Dessa tre lager samverkar till en närmast bottenlös känsla.

När du väljer kontinentalsäng så ska du se till att få rätt komfort på mellanmadrassen. Du behöver en fasthet i madrassen som relaterar mot din vikt och sovställning. I butiken visar vi dig vilka alternativ som finns. Passa på att provligga flera sängar så märker du snart vilken säng du trivs bäst i.

Kontinentalsängen är hög och ger en lyxig känsla i sovrummet. När du väljer en kontinentalsäng som dubbelsäng slipper du skarven mellan madrasserna. Trots att du och din partner väljer olika komfort på madrasserna blir hela ytan utan några kanter. Denna sängtyp är för dig som vill uppnå en hög och lite lyxig känsla.

Kontinentalsäng Hilding

HÄR SER DU VÅRA KONTINENTALSÄNGAR.
(Länk till Möbelmästarnas hemsida.
Möbelbutiken tillhör möbelkedjan Möbelmästarna.)

.
.

STÄLLBAR SÄNG

Vem vill inte ha en ställbar säng? Här pratar vi otrolig komfort som gör under för de flesta kroppar – med eller utan kroppsliga besvär. Eftersom du kan ställa liggytan i den position du föredrar och därmed avlasta kroppen på bästa sätt, kan din sömnkvalitet förbättras avsevärt mot den du är van vid.

Tillhör du skaran som gillar att läsa i sängen? Härligt! Då kan en ställbar säng passa perfekt för dig. Här kan du höja upp huvudändan så att du får en sittande position med ett skönt tillbakalut innan du sänker ner huvudändan för att sova. Sängen hjälper till att avlasta hela kroppen, då även fotändan går att hissa. Du kan höja och sänka huvudändan, ryggpartiet och benen.

Förutom att du alltid hittar en bekväm sovställning så har du också en maximal chans att hitta en fungerande ställning vid till exempel en förkylning eller om du har medicinska problem såsom cirkulations- eller andningsbesvär. Snarkar du? Har du ryggproblem? En ställbar säng kan underlätta även då. När du behöver ändra läge glider madrassen på ett steglöst och mjukt sätt till det nya läget med endast en knapptryckning på den lättmanövrerade fjärrkontrollen.

Den ställbara sängen är också ett bra val om du tittar på TV eller surfplatta i sovrummet. Helt enkelt ett fantastiskt val om du överlag tillbringar mycket tid i sängen. Vissa av våra kunder ser den ställbara sängen som en ren lyx man vill unna sig i sovrummet. Men främst är det en god möjlighet för att få en god kvalitativ sömn.HÄR SER DU VÅRA STÄLLBARA SÄNGAR.
(Länk till Möbelmästarnas hemsida.)

.
.

RAMSÄNG

I ramsängen har vi klassikern: en madrass där ett fjädersystem är monterat i en träram. Ett par ben och en bäddmadrass och sängen står klar för dig att sova i. Ramsängen finns i alla fasthetsgrader och bredder.

Vill du ha en lägre säng är ramsängen ett självklart val för dig. Eller har du en älskad sängram som du vill behålla i ditt sovrum? Då passar ramsängen bättre även här i jämförelse med kontinentalsängen som vill stå på egna ben.

Om du vill få bort känslan av två sängytor samt skarven mellan madrasserna väljer du med fördel en hel bäddmadrass i din dubbelsäng istället för två smalare bäddmadrasser. Vet du att du behöver ha sängarna separerade någon gång så väljer du såklart två bäddmadrasser för bästa flexibilitet.HÄR SER DU VÅRA RAMSÄNGAR.
(Länk till Möbelmästarnas hemsida.)

.

Bredd och längd

De sängar som finns i vår sängutställning går att beställa i de flesta bredder. Vissa av sängarna kan du beställa i 2,10-meterslängd. Det kan göra stor skillnad i sömnkvaliteten för dig som är längre. Då får hela kroppen plats i sängen och därigenom avlastas kroppen också på bästa sätt.

Leverans

Vissa sängar har vi på lager medan du får längta efter din säng några veckor om du väljer andra modeller. Det är bra att inte vara ute i sista minuten när du behöver din säng, för när väntan är avklarad och du får sova i den säng som passar dig absolut bäst, så är väntan väl värd det. Nu får du sova riktigt gott!
Vi hjälper dig även med hemleverans och även montering av sängen, om du skulle vilja ha allt klart inför kvällen. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig här.

Håll din säng fräsch

Välj till ett madrasskydd. Det kommer att skydda din nya bäddmadrass så att den håller sig avsevärt mycket fräschare en längre tid än utan ett madrasskydd. Vi har bland annat madrasskydd lika tunt som ett lakan. Det är otroligt effektivt och är enkelt att ta av och enkelt att tvätta regelbundet.

Känns det inte helt klockrent med nya sängen när du har sovit i den några nätter? Lugn, du är inte unik i detta avseende. Många av oss har kroppar som behöver vänja sig vid vår nya säng. 

.
.

Gör så här när du provar säng

· Ta av dig ytterkläderna. Utan ytterkläder kommer du ha lättare att avgöra om sängen tar emot din kropp på rätt sätt.

· Se till att du lägger dig i den ställning som du brukar ligga i när du sover. Fast du vet väl att man säger att det är bäst att sova på rygg?

· Prova flera sängar och ta god tid på dig. Se till att ligga i sängarna i flera minuter och prova samma sängar flera gånger. Det är värt att lägga tid på sängprovningen eftersom du ska trivas i din säng många år framöver.

· Ta hjälp av oss som jobbar i butiken. Vi kan sängar och guidar dig mellan de olika modellerna. Vi brukar säga att den säng som känns bäst brukar vara den som faktiskt passar dig bäst i längden.

Din egen känsla kommer du långt på!