ATT VÄLJA LÄDER

Hur ska man tänka när man väljer klädsel på sin Stresslessfåtölj eller soffa?
Här är Stressless förklaringar till varje kvalitet som ryms i deras läderkollektion.

LÄDER

Lädret till Stressless produkter tas fram enligt gällande lagar, riktlinjer och rekommendationer om användningsegenskaper och användning och innehåll av kemikalier och andra ämnen. Stressless samarbetar med erkända internationella institut i detta område för att säkerställa att de alltid är uppdaterade om allt som gäller hälsa, säkerhet och miljö.

Läder är en naturprodukt och varje hud är unik i struktur, utseende, nyans och storlek. Trots att lädermöbler tål mycket slitage kommer utseendet att förändras och få en patina under tidens gång.

När du väljer läderkvalitet så finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till: 

  • Hur ofta kommer möbeln att användas? Kommer möbeln att användas varje dag och i såna fall hur många timmar per dag?
  • Är den placerad framför tv:n?
  • Ska den vara favoritfåtöljen där du sitter och läser?
  • Ska den bara användas när du har gäster?
  • Har du barn eller husdjur som kanske kommer att använda möbeln? Eller är den bara för vuxna som tar bort fläckar och spill omedelbart?
  • Kommer möbeln att stå nära en värmekälla eller i direkt solljus?
  • Oljig hy, svett och medicinska och kosmetiska produkter kan med tiden bryta ner lädrets skyddande skikt. 
  • Hur vill du att möbeln ska se ut och kännas?

Dessa frågor bör du alltså ha i åtanke när du väljer bland de olika läderkvaliteter som Stressless erbjuder. I butiken kan du se och känna på de olika lädersorterna och upptäcka hur färgerna kommer fram på olika läder.

BATICK ►

Batick är ett behandlat, genomfärgat möbelläder med struktur, där de flesta naturliga märken och skador har avlägsnats. Batick kan ha en färgeffekt i två nyanser som skapar liv i ytan. Batick har god ljusäkthet, men färgförändringar uppstår alltid med tiden till följd av användning och ljuspåverkan. Ett skyddande lackskikt underlättar rengöringen. Enkel rengöring, goda användningsegenskaper och fördelaktigt pris gör Batick till ett bra val.

◄ CORI

Cori är ett behandlat, genomfärgat möbelläder med struktur. Cori är något tjockare och har en mer framträdande struktur än Batick. De flesta naturliga märken och skador har avlägsnats. Cori har en glans som ger djup och karaktär åt ytan. Vissa färger har en färgeffekt i två nyanser/tvåtonseffekt. Ett skyddande lackskikt underlättar rengöringen. Cori är ett bra val för dig som vill ha ett läder med goda användningsegenskaper, kraftig struktur och ett exklusivt utseende.

PALOMA ►

Paloma är ett något korrigerat läder med en kombination av färgningar och pigment som jämnar ut lite av lädrets struktur (narvmönstret). Strukturen hos Paloma kan dock variera något på vissa delar av möbeln och mindre färgnyanser kan förekomma. Märken, ärr och insektsbett är naturliga och finns kvar på Paloma-lädret. Ett tunt lager lack ger ett visst skydd och underlättar rengöringen, men Paloma har inte samma kraftiga kvalitet och skydd som Batick och Cori. Tack vare sitt mjuka, naturliga och behagliga uttryck är Paloma ett mycket populärt val.

◄ NOBLESSE

Noblesse är Stressless mest exklusiva lädertyp. Det är ett fullnarvigt semianilinläder och är genomfärgat med bara ett tunt skyddande täckskikt. Det gör att lädret behåller sin naturliga mjukhet och den lyster som karaktäriserar ett förstklassigt möbelläder. Ett naturligt material som Noblesse har kvar sin ursprungliga ådring och struktur. Mindre färgnyanser och vissa märken kan förekomma. Individuella detaljer som detta kan leda till mindre variationer på olika delar av möbeln. Även om täckskiktet ger ett visst skydd är Noblesse det ömtåligaste av Stressless läderkvaliteter. Det absorberar lätt fukt och är extra känsligt för slitage, värme, solljus, fläckar och svett. Regelbundet underhåll är viktigt för att lädret ska behålla sitt fina utseende.